Autoreclame werkt!

Effectief middel

Het aantal Oppertunities to See (OTS) van een bedrijfswagen met reclame is naar rato met andere voertuigen berekend op 4 miljoen contacten per jaar. Aangezien de activiteiten van een bedrijfswagen voor 70% op de snelweg plaatsvinden zal dit aantal in werkelijkheid nog veel groter zijn. De bedrijfswagen is daarom een effectief middel om uw bedrijfsimago te versterken en de naamsbekendheid te vergroten.

Visitekaartje

Een op een juiste manier beletterde bedrijfswagen is als een advertentie of visitekaartje dat relatief veel wordt gezien. Deelnemend aan het verkeer of geparkeerd langs de weg kan de bedrijfswagen voor veel impact zorgen. Ook de vele files in Nederland zorgen ervoor dat de autobelettering beter gezien wordt. We kunnen dus wel stellen dat een voertuig zonder belettering een gemiste kans is om je bedrijf of product te promoten.

Goed ontwerp

Waar een advertentie slechts 1 editie meegaat, gaat de autobelettering 5-8 jaar mee. Maar veelal is de auto dan al vervangen of is de huisstijl aangepast. Aangezien veel bedrijven dit middel al toepassen is het zaak met een goed ontwerp te komen. Ondanks de eerdere vergelijking met een advertentie leent een bedrijfswagen zich niet voor uitgebreide communicatie. Binnen een korte tijd moet er een indruk worden achtergelaten en uw bedrijfsnaam moet onthouden worden. Uw auto moet dus meer opvallen dan al die andere voertuigen. U kunt dit laten doen door een ontwerpbureau of als ze het in eigen huis hebben door uw eigen signbedrijf. Belangrijk is wel dat het signbedrijf er al in het ontwerpstadium bij wordt betrokken. Zij kennen namelijk de (on)mogelijkheden voor het aanbrengen van een ontwerp op een specifieke auto.

Specifiek taak

Het aanbrengen is een specifieke taak van het signbedrijf. Zij zijn op de hoogte van de laatste technieken en weten welk soorten folies zij het beste kunnen toepassen. Of het nu gaat om een enkele logo vermelding of een volledig ingepakte auto (carwrapping). Belangrijk is ook dat u zich van te voren op de hoogte stelt van het kleurgebruik. De bij uw bekende pms kleur van uw ontwerper kan namelijk heel anders uitkomen als hij in CMYK geprint wordt. Daarnaast gebruiken signmakers standaard vinylkleuren en lang niet alle pms-kleuren zijn terug te vinden in de folie kleurenrange.

Mocht u uw auto laten beletteren ga dan naar het door SI’BON erkende signbedrijf, dit staat garant voor creatieve autoreclame van uitzonderlijke kwaliteit.

Mocht u niet uw eigen contacten hebben of wilt u meer weten dan kunt u mij altijd een berichtje sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *