Veelgestelde vragen over carwrappen

Uw voertuig voorzien van een ‘nieuwe Skin’ zal u gegarandeerd bevallen. Mits u dit door een professioneel installatiebedrijf laat doen. De erkende installateurs van AutomotiveGraphics verstaan hun vak en weten als geen ander de ‘skin’ zonder luchtbellen en plooien op uw auto te monteren. Maar wat zijn nou de voordelen van het ‘wrappen’ van uw auto? Wat kunt u verwachten? Hieronder beantwoorden wij de meest gestelde vragen, zodat u alles weet wat ‘carwrappen’ inhoudt.

1. Waarom zou ik voor een ‘nieuwe Skin’ kiezen?
Bent u de oude kleur van uw auto zat? Misschien wilt u een nieuwe auto maar wilt u eigenlijk nog even wachten met veel geld uitgeven? U hebt nu de mogelijkheid om uw bestaande of nieuwe auto (tijdelijk of voor enkele jaren) te voorzien van een mooie trendy kleur, terwijl deze kleur na bijvoorbeeld 5 jaar niet meer in de mode is. Ook kunt u nu uw huidige auto een nieuwe uitstraling
geven alsof hij nieuw is, door de kleur aan te laten passen. Zo kunnen de accenten van de auto in een andere kleur worden geplakt waardoor de auto letterlijk een andere uitstraling krijgt. Kijk op onze website voor de mogelijkheden. www.automotivegraphics.nl

2. Waarom is Carwrappen beter dan gewoon overspuiten?
Het volledig overspuiten van een auto in een totaal andere kleur is een optie maar zeer kostbaar. Plús de waarde van de auto gaat er op achteruit. U bent dan namelijk de originele kleur van de auto permanent kwijt en krijgt deze niet meer terug. De door ons aangebrachte ‘Skin’ is gewoonweg weer te verwijderen en u hebt uw originele autolak weer terug, precies zoals deze was.
Da’s nog eens handig!

3. Wat is de nieuwe skin?
De ‘skin’ die gebruikt wordt is een flinterdunne zachte en flexibele zelfklevende folie met een dikte van zo’n 50 tot 100 micron. Het heeft een speciaal geformuleerde lijmlaag die de autolak niet aantast en ook weer verwijderbaar is. Onze Installateurs vervormen de folie precies in de vormen en contouren van de auto zonder luchtbellen, blazen of plooien.

4. Kan de auto gewoon gewassen worden?
Ja, geen probleem. Wanneer de ‘Skin’ nét aangebracht is, dient u de auto de eerste 4 dagen niet te wassen of te poetsen. De folie moet zich nog in zijn nieuwe vorm zetten en het hechtproces is nog niet volledig gestopt. Wel adviseren wij u om onze onderhoudstips in acht te nemen. U kunt deze onderhoudstips downloaden vanaf de website www.automotivegraphics.nl. Of vraag deze bij ons aan.

5. Is het vergelijkbaar met autolak?
Ja en Nee. De folie ziet er strak en glad uit en wanneer u naast de auto staat, lijkt het erop alsof deze overgespoten is. Maar de flexibele folie blijft flexibel en dus zachter dan autolak. Met wassen in de wasstraat en bij gewoon gebruik is het allemaal geen probleem. Maar wanneer u bijvoorbeeld met een hard of scherp voorwerp flink in de folie blijft porren, zal de folie daar logischer wijs beschadigen. Ook dient u rekening te houden met de beperkingen van folie t.o.v. autolak. Autolak wordt aangebracht in de fabriek wanneer de carrosserie helemaal kaal is en geen onderdelen zoals de grille, koplampen, raamlijsten en spiegels bevatten. De lak kan dus in alle hoekjes, knikken en gaatjes komen. Onze folie wordt later aangebracht dus kan je niet alles zomaar in één stuk plakken. Heel soms moet er op haast onzichtbare plaatsen gewoon in delen geplakt worden waardoor er een kleine naad te zien zou kunnen zijn. Tenzij de hele auto afgebroken mag worden. Maar dat lijkt ons geen goede optie. Wellicht kunnen onze Installateurs u hiermee verder helpen en samen met u uw situatie bekijken.

6. Kunnen ook andere voertuigen ‘gewrapped’ worden?
Ja, geen probleem. Zo kunnen motoren, scooters, quads, boten, jetski’s, treinen, landbouwvoertuigen en kleine vliegtuigen prima geplakt worden. Mits de ondergrond strak, glad en gespoten is met autolak. Kunststof (gestructureerde) onderdelen kunnen niet geplakt worden.

7. Is de folie stoot- en steenslagwerend?
Jawel. Maar na verloop van tijd zult u misschien bemerken dat de folie op bijvoorbeeld uw motorkap of voorbumper kleine beschadigingetjes kan bevatten. Aangezien de aangebrachte folie zacht is, vangt het opspattend grind en stoten op en veert het een beetje terug. Bij hardnekkige stoten of harder opspattend grind zal de oppervlakte van de folie weliswaar beschadigd zijn
maar niet uw autolak! Denk aan boodschappenkarren die vaak nonchalant langs auto’s op parkeerplaatsen geduwd worden. Uw auto draagt dus in feite een dunne beschermlaag om uw originele autolak te beschermen voor krassen e.d.

8. Als ik krassen of beschadigingen heb in de ‘Skin’, wat dan?
Geen probleem. Gewoon even een belletje en het beschadigde gedeelte wordt verwijderd en daarna wordt dat gedeelte van uw auto opnieuw geplakt.

9. Kan de folie later zonder problemen verwijderd worden?
Ja, mits de autolak in originele en goede conditie is. De hoogwaardige folie heeft een speciaal geformuleerde lijmlaag die niet in de autolak ‘vreet’ maar zich gewoon vasthoudt aan de autolak. Bij verwijdering zouden er wat lijmresten achter kunnen blijven maar die zijn met een lijmverwijderaar gewoon weg te poetsen. Maar let op! Enige voorzichtigheid is geboden bij oudere auto’s, auto’s die lakschade hebben gehad en auto’s die zijn overgespoten. Het kan namelijk zijn dat de (gerepareerde) autolak niet goed op de carrosserie en grondlak hecht en losgetrokken wordt tijdens het verwijderen van de folie. Dit is dan helaas vaak het geval. Om problemen te voorkomen raden wij het daarom ten zeerste af om auto’s met gerepareerde autolak te carwrappen.

10. Hoe ziet mijn autolak eruit ná het verwijderen van de folie?
Precies hetzelfde zoals de lak was toen het beplakt werd. De hoogwaardige kwaliteitsfolies die wij gebruiken, tasten de autolak niet aan maar beschermen de lak juist tegen verkleuren, krassen, enz. gedurende de tijd dat er folie over de autolak zit. Tijdens het verwijderen kunnen er lijmresten op de lak achterblijven. Maar deze zijn probleemloos te verwijderen met lijmverwijderaar.

11. Mijn auto heeft lakschade gehad en is opnieuw gespoten. Is dat een probleem?
Ja. Wij weten niet hoe goed en vakkundig de auto opnieuw is gespoten en of de hechting van de reparatielak op de ondergrond wel goed is. Ervaring leert dat dit niet altijd het geval is. De kans dat slechtgespoten reparatielak tijdens de montage van folie losgetrokken wordt, óf tijdens het verwijderen van de folie na enkele maanden of jaren, is dan ook groot. Wij durven dit dan ook
niet aan en adviseren dan ook om zo’n auto niet te carwrappen.

12. Ik weet nog niet welke kleur ik wil of wat er allemaal mogelijk is. Kan ik de kleuren in het écht zien?
Natuurlijk kan dat. We hebben een speciale kleurenwaaier met daarin alle 65 kleuren. U kunt dan rustig de kleuren bekijken. Ook kunnen wij u goed adviseren welke kleur het beste bij uw auto past. Maar ook op de website vindt u voorbeelden van alle kleuren in de carwrap rubriek. Dit geeft u al een aardig idee.

13. Hoeveel kleuren zijn er waaruit ik kan kiezen?
Er zijn in totaal 65 kleuren. Het assortiment bestaat uit Metallic kleuren, Parelmoer kleuren, Matte en Glanzende kleuren en Carbonfiber effect kleuren. Van hoogglans wit naar parelmoer rood tot matzwart; we hebben het. Houdt u wel rekening met het feit dat niet alle kleuren direct leverbaar zijn. Afhankelijk van de exclusiviteit van de kleur, kunnen deze een levertijd hebben van 2 á 3 weken. Eén van onze adviseurs kan u hieromtrent verder helpen.

14. Ik wil graag mijn auto geplakt hebben met zo’n nieuwe Skin; hoe gaat het in zijn werk?
Heel eenvoudig. Stuur gewoon een email naar info@reclame-dejong.nl. Hier kunt u aangeven wat u wenst: teruggebeld worden, een vrijblijvende prijsopgaaf en ook kunt u alvast een foto van uw auto bijvoegen. Binnen 48 uur krijgt u dan bericht van één van ons. U kunt met hen alles verder bespreken en regelen. Of neem telefonisch contact op met 072 566 92 23

15. Waar wordt zo’n ‘Skin’ aangebracht? Bij mij thuis?
Aangezien het monteren van deze hoogwaardige folie vakwerk is, wordt montage uitsluitend in onze werkplaats gedaan.

16. Hoe lang duurt zo’n montage en moet ik mijn auto missen?
Afhankelijk van het type auto en de type folie dat gebruikt wordt, is de montagetijd in de meeste gevallen 1 á 2 dagen. Maar auto’s waarbij veel knikken, hoeken en spoilers aanwezig zijn, zijn bewerkelijker en dan kunt u het beste rekening houden met 3 dagen.

17. Moet ik nog iets speciaal doen vóórdat ik de auto breng?
Ja. Zorgt u er a.u.b. voor dat de auto volledig schoon en gewassen is als u de auto brengt. Ook moet de auto volledig vrij zijn van alle soorten van protectielagen, waxsoorten en van vliegjes op de spiegels, motorkap en bumper. Dit geeft problemen met hechting van de folie op uw autolak en de folie kan dan loskomen bij de randjes en hoeken.

2 gedachten over “Veelgestelde vragen over carwrappen

  • Beste Andre,

   Hiervoor gelden prijzen vanaf € 2.000,00. Dit is excl. badges, logos, deurklinken en andere onderdelen die evt. gedemonteerd en nadien gemonteerd moeten worden. Voor metalics en andere bijzondere kleuren geldt een meerprijs.

   Ik hoor het graag als je interesse hebt.

   mvg Remy de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *